Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/4 główki
  • ziemniaki

    25 dkg
  • fasolka szparagowa

    10 dkg
  • marchew

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki
  • kalarepka młoda

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/4 kawałka
  • kapusta włoska

    1/8 główki
  • cebula

    1 sztuka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • pomidor

    1 sztuka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • masło

    1/4 kostki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora pokroić w plastry, fasolkę na mniejsze kawałki, a ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler, kalarepkę i cebulkę kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Wszystkie warzywa zalewamy wodą, solimy i gotujemy ok. 15 minut. Po kilku minutach dodajemy pokrojonego pomidora oraz kalafiora pokrojonego w różyczki, gotujemy ponowne 15 minut. Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do zupy. Gotujemy chwilkę, zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę, doprawiamy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 11.08.2013 09:37
pyszna zupka,lubię takie
IlonaAlbertos 18.03.2013 18:50
Idealna zupka.
barbara11561 04.11.2012 09:27
lubię takie zupy:)
Iwusia 02.01.2012 13:40
pyszna zupka
Ada-Gaba 02.01.2012 09:56
samo zdrowie
kate.500 29.09.2011 09:16
I znowu pyszna zupka
Robert10 14.09.2011 18:34
mniam
m1monika 10.08.2011 12:18
pycha
mirosława4 15.06.2011 14:26
smaczna
Motorek 05.06.2011 00:26
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat