Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa wielkanocna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
25 dag
włoszczyzna
25 dag
woda
1,25 l
żuru
0,25 l
jaja
5 sztuk
kiełbasa
25 dag
ser biały
25 dag
śmietana
12 g
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa wielkanocna

z mięsa kiełbasy i włoszczyzny ugotować wywar przecedzić ugotowany mięso i warzywa pokroić w kostkę włożyć do wywaru dodać żur pokrojoną w kostkę kiełbasę i ser biały ugotowany na twardo pokrojone w kostkę jajka oraz roztarty czosnek posolić dodać śmietanę zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak