Zupa węgierska

Zupa węgierska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    30 dkg
  • bulion wołowy

    1 litr
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • pietruszka zielona

    3 łyżki
  • śmietana gęsta

  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • mielony kminek Prymat

    3 szczypty
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    2 szczypty
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa węgierska
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki, podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Zupa węgierska
Dodać pokrojoną paprykę i ziemniaki. Smażyć razem około 8 minut.
Krok 3 - Zupa węgierska
Dolać bulion, gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 4 - Zupa węgierska
Dodać przecier, doprawić solą, majerankiem, papryką, kminkiem. Zagotować i zaraz odstawić.
Podawać z kleksem śmietany, posypaną zieloną pietruszką. SMACZNEGO!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina17

26.05.2017 19:28
Dobra zupa :)

anulka69

26.05.2017 07:11
pyszna bardzo lubię takie smaki

magduś83

25.05.2017 22:04
Takie zupki to ja lubię :)

Stenka

25.05.2017 20:28
takie lubię

benka

25.05.2017 20:23
Smaczna zupa.

Barbara13

25.05.2017 17:44
Bardzo fajna zupka

Ewelina1991

25.05.2017 17:29
super zupka

IKrakowianka

24.05.2017 23:26
bardzo apetyczna!

w mojej kuchni

24.05.2017 23:25
pyszna zupa

Wiesława1

24.05.2017 22:07
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat