Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 300 gram
woda 1,4 litra
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek
fasolka szparagowa 100 gram
kapusta biała kawałek
kostka rosołowa 1
ziemniaki 3
marchewka 1
Liść lubczyku suszony Prymat 2
śmietana kremówka 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z mięsem

Kroki postępowania

1
Łopatkę wieprzową kroimy w kostkę, zalewamy wodą i wsypujemy przyprawy do smaku. Gotujemy ok. 40 minut.
Krok 1 - Zupa warzywna z mięsem  foto
2
Fasolę szparagową płuczemy i odcinamy końcówki, kroimy na kawałki.
Kapustę szatkujemy, obrane i opłukane ziemniaki kroimy w kostkę, aa marchewkę obieramy i trzemy na tarce. Lubczyk płuczemy.
Krok 2 - Zupa warzywna z mięsem  foto
3
Po 40 minutach do mięsa wrzucamy fasolkę szparagową, gotujemy ok. 5 minut, po czy wrzucamy resztę warzyw. Wszystko razem gotujemy, aż składniki zupy będą miękkie.
Doprawiamy do smaku kostką rosołową.
Krok 3 - Zupa warzywna z mięsem  foto
4
Na koniec zupę zabielamy śmietanką. Mieszamy.
Krok 4 - Zupa warzywna z mięsem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak