Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
warzywa mrożone
ok3o dag -
por
1/2 szt -
mięso
ok 40 dag dowolnego -
natka pietruszki
1 pęczek -
śmietana
2-3 łyżki -
makaron
25 dag grubszego -
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
Por i część pietruszki myjemy i dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) i makaron. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).
Pozostałą drobno pokrojoną natką pietruszki obsypujemy zupę na talerzu.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się