Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa warzywna z makaronem

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

warzywa mrożone
ok3o dag
por
1/2 szt
mięso
ok 40 dag dowolnego
natka pietruszki
1 pęczek
śmietana
2-3 łyżki
makaron
25 dag grubszego
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z makaronem

Mięso (może być z kością, jakie mamy pod ręką) myjemy, kroimy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Por i część pietruszki myjemy i dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) i makaron. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).
Pozostałą drobno pokrojoną natką pietruszki obsypujemy zupę na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.06.2017 10:59
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak