Zupa warzywna z makaronem

Zupa warzywna z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa mrożone

    ok3o dag
  • por

    1/2 szt
  • mięso

    ok 40 dag dowolnego
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • makaron

    25 dag grubszego
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa warzywna z makaronem

Mięso (może być z kością, jakie mamy pod ręką) myjemy, kroimy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Por i część pietruszki myjemy i dodajemy do mięsa. Solimy i gotujemy dalej. Gdy mięso zacznie mięknąć dodajemy warzywa (mogą być różne) i makaron. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec zabielamy śmietaną (można dodać więcej).
Pozostałą drobno pokrojoną natką pietruszki obsypujemy zupę na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 24.06.2017 10:59
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat