Zupa warzywna z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • kasza jęczmienna

    6 łyżek
  • chińska mieszanka warzywna

    150 g
  • woda

    3 l
  • sól i pieprz

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka na zupę wlewam ok 3 litrów wody.
Następnie wkładam dwa filety z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczkę pieprzu i wegety. Gotuję ok 20 min.

Następnie dodaję mieszankę warzyw i wsypuję kaszę. Gotuję aż kasza będzie miękka.

Zupę przelewam do miseczek. Do każdej porcji dodaję łyżkę jogurtu naturalnego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 10.02.2017 08:56
pyszna zupka
IZABELA29 07.02.2017 19:36
Prosta i pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat