Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną

Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • ziemniaki

    500 g
  • fasolka szparagowa

    200 g
  • marchewka

    2-3 średnie
  • pietruszka

    korzeń 1-2 szt.
  • seler naciowy

    2-3 łodygi
  • zielona pietruszka

    średni pęczek
  • koper świeży

    mały pęczek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przyprawa uniwersalna

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
Zagotować w dużym garnku wodę, włożyć pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Krok 2 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
W międzyczasie dodać fasolkę pokrojoną w kawałki oraz obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 3 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
Dodać przyprawę warzywną, dużo posiekanej zieleniny i pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego.
Krok 4 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
Kiedy fasolka lekko zmięknie dodać zmieloną wieprzowinę (najlepiej łopatkę).
Krok 5 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 6 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
Doprawić do smaku dużą ilością pieprzu i czosnkiem granulowanym.
Habibi
Zupę można zabielić kwaśną gęstą śmietaną albo jogurtem greckim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 29.09.2016 12:54
Smakowita i pożywna zupka :) Mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat