Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
300 g
ziemniaki
500 g
fasolka szparagowa
200 g
marchewka
2-3 średnie
pietruszka
korzeń 1-2 szt.
seler naciowy
2-3 łodygi
zielona pietruszka
średni pęczek
koper świeży
mały pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
Czosnek suszony Prymat
Sklep Prymat

Porada

Zupę można zabielić kwaśną gęstą śmietaną albo jogurtem greckim.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną

Kroki postępowania

1
Zagotować w dużym garnku wodę, włożyć pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Krok 1 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
2
W międzyczasie dodać fasolkę pokrojoną w kawałki oraz obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 2 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
3
Dodać przyprawę warzywną, dużo posiekanej zieleniny i pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego.
Krok 3 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
4
Kiedy fasolka lekko zmięknie dodać zmieloną wieprzowinę (najlepiej łopatkę).
Krok 4 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
5
Gotować do miękkości warzyw.
Krok 5 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto
6
Doprawić do smaku dużą ilością pieprzu i czosnkiem granulowanym.
Krok 6 - Zupa warzywna z fasolką szparagową i mieloną wieprzowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 29.09.2016 12:54
Smakowita i pożywna zupka :) Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak