Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki

Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kaczki

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler naciowy

    3 łodygi
  • kalarepka młoda

    1/2 szt
  • rzodkiew biała

    1/2 szt
  • fasolka szparagowa

    10 dkg
  • ziemniaki

    3 szt
  • brokuły

    kilka różyczek
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki foto
Skrzydełka wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować około 40 minut.
Krok 2 - Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki foto
W międzyczasie oczyścić i pokroić warzywa.
Krok 3 - Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki foto
Dodać warzywa (oprócz brokułów), liście laurowe oraz tymianek. Gotować około 10-15 minut.
Krok 4 - Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki foto
Dodać do zupy brokuły i gotować jeszcze około 5 minut.
Krok 5 - Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki foto
Dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku pieprzem. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

dorotka0000025 09.10.2013 11:00
ciekawy pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat