Zupa warzywna: kalafior , fasola szparagowa żółta i zielona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2 szt
  • fasolka szparagowa

    10 dkg
  • zielona fasolka szparagowa

    10 dkg
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchew

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • suszona natki pietruszki Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1-2 łyżki
  • porcja rosołowa

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z jarzyn i porcji rosołowej. Dodać pokrojone ziemniaki w kostkę,posolić i gotować na wolnym ogniu.Po chwili dodać różyczki kalafiora i obraną z końcówek fasolkę szparagową żółtą i zieloną ,dalej gotować.Dodać kostkę rosołową.Przyprawić pieprzem ,i zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną.Posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 23.07.2015 18:37
smaczna jest taka zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat