Zupa warzywna

Zupa warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mieszanka warzyw mrożonych

    1 paczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    3-4 sztuki
  • rosół warzywny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa warzywna

Warzywa rozmrażamy. Gotujemy bulion z kostki rosołowej, dodajemy sól, pieprz. liść laurowy i ziele angielskie. Po około 10 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i rozmrożone warzywa. Gotujemy ok.25 minut. Zaprawiamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

fictor123 07.11.2012 10:41
lubie takie zupy
MagdaXXX 07.10.2012 15:55
uwielbiam zupkę jarzynową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat