Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z winem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
Cynamon cały Prymat 1 kawałek
Goździki całe Prymat 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
mleko 250 ml
sól 0,5 łyżeczki
cukier 5 łyżeczek
ugotowanego makaronu wstążki 100 g
wino słodkie czerwone 100 ml
truskawki świeże 400 (dojrzałe)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z winem

1. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek. Zalać wrzącą wodą i gotować przez 10 minut. Całość zmiksować, dodać wino, goździki i cynamon. Gotować kolejne 20 minut.
2. Wyjmujemy cynamon i goździki. Żółtka rozkłócamy z mlekiem, wlewamy do zupy i dokładnie mieszamy . Całość doprawiamy do smaku solą i cukrem i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.11.2014 10:34
Nie lubię zup owocowych, ale ta mi bardzo odpowiada!
emeslive 30.08.2013 09:49
@Iwona Każdy ma swój smak :)
IwonaKa 30.08.2013 09:41
nie wiem czy taka zupa by mi smakowała,raczej nie
cooleczka 18.11.2012 18:48
ale ma świetny, kuszący kolor :)
emeslive 29.10.2012 19:25
@Izabela Ale cały alkohol z wina zdąży odparować i zostaje sam smak.
IZABELA29 26.10.2012 09:09
moje dzieciaczki gdyby się dowiedziały ,że jest wino w zupie nigdy by jej nietknęły choć apetycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak