Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z makaronem i miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
woda letnia 0,5 litra
kisiel truskawkowy 1 łyż
makaron 150 g
śmietana 2 łyż
mięta suszona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z makaronem i miętą

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Truskawki opłukać, zalać wodą i ugotować jak na kompot, dodać odrobinę suszonej mięty do smaku.

Kisiel truskawkowy wsypać do szklanki, dodać odrobinę zimnej wody, wymieszać i wlać do gotujących się truskawek energicznie mieszając.

Można częściowo zupę zmiksować blenderem. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać.

Przelać do talerzy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 14.05.2017 19:00
Smaczny przepis
mysza75 22.08.2016 09:04
fajna letnia zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak