Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 20 dkg
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 30 g
truskawki 1 kg
cukier 3 łyżki
śmietana kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z makaronem

Makaron ugotować w wodzie z solą tak, jak napisali na opakowaniu, a następnie odcedzić. Truskawki umyć, odciąć im szypułki. 20 dkg truskawek pokroić w ćwiartki, resztę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksowane truskawki zagotować, wymieszać ze śmietaną. Makaron podzielić na porcje, zalać zupą truskawkową i posypać pokrojonymi truskawkami. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak