Zupa "Tajskie zamieszanie"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    5 szt
  • krewetki duże

    6 szt
  • warzywa mrożone

    300 g
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • mleko kokosowe

    100 ml
  • pasta tom yum

    1 łyżka
  • pasta Tandoori

    1 łyżka
  • pieczarki

    10 szt
  • sos rybny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • trawa cytrynowa

    1/2 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, zalać wodą (2,5l), posolić i gotować 20-25 minut. Ugotowane skrzydełka wyjąć i zostawić do innego dania a do wywaru wrzucić warzywa (z mrożonki a także świeżą czerwoną paprykę). Dodać trawę cytrynową i obrane przekrojone na połówki pieczarki. Gotować15 minut a następnie doprawić pastą Tandoori, Tom Yum oraz sosem rybnym. Dodać umyte krewetki. Ja wykorzystałam krewetki razem z pancerzykami, przed zamrożeniem były one myte i oczyszczone z przewodu pokarmowego. Po kolejnych 3-4 minutach, jeszcze raz doprawić do smaku, zabielić mlekiem kokosowym i jeśli jest posypać świeżą natką kolendry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 07.01.2014 16:25
Ciekawa zupka :)
kuklik 28.11.2013 08:51
nie znam paru składników ale zupka wygląda zachwycająco
aisoglam 11.09.2013 08:08
Fajna propozycja :)
2milutka 10.09.2013 15:27
apetyczne smaki
msmors 10.09.2013 14:44
ciekawa ta zupa
arbuzowo 10.09.2013 14:24
wygląda bardzo apetycznie
marcia7 10.09.2013 14:06
smakowita ta zupka
pati100015 10.09.2013 14:01
bardzo oryginalny przepis
ssylwiaa 10.09.2013 13:16
trzeba spróbować :)
Mysiunia 10.09.2013 13:11
nietypowe danie, ale składniki bardzo ciekawie dobrane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat