Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowo-brokułowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
szpinak świeży 100 gram
woda 1,5 litra
masło 1 łyżka
sól do smaku
wafle ryżowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowo-brokułowa

Lubię wafle ryżowe, dzisiaj pysznie partnerowały zupie:)


Z brokuła odkroiłam różyczki z małą ilością łodygi. Do wody z masłem dodałam różyczki brokuła i gotowałam 7 minut, następnie dodałam szpinak i gotowałam kolejne 3 minuty. Na końcu użyłam blendera by zupa była gładka i doprawiłam solą do smaku. Podawałam na 2 sposoby: 1. Na talerzu rozdrobniłam 2 wafle i zalałam zupą zabieliłam jogurtem naturalnym.2.Zupę nalałam do dużego kubka i podałam z waflami ryżowymi.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 03.04.2013 12:28
zielone cudeńko :)
Babciagramolka 14.03.2013 19:47
Chciało by sie zawołać- zielono mi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak