ZUPA SZPARAGOWA KREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

  • porcja rołowa

    1
  • włoszczyzna (bez kapusty)

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • cebule

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZUPA SZPARAGOWA KREM foto
Przygotowuję wywar mięsno - warzywny, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki oraz podsmażona pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki, które wyrzucamy,
Krok 2 - ZUPA SZPARAGOWA KREM foto
Pokrojone szparagi dodajemy do wywaru i gotujemy ok. 15 minut. Następnie wyciągamy z zupy końcówki szparagów do dekoracji lub jak kto woli można pokroić malutka kosteczkę i dodać do zmiksowanej zupy. Po ostygnięciu blendujemy zupę, doprawiamy jeszcze do smaku, przed podaniem podgrzewamy.
Krok 3 - ZUPA SZPARAGOWA KREM foto
Krem wykładamy na talerze, na środku układamy ugotowane czubki szparagów l
Krok 4 - ZUPA SZPARAGOWA KREM foto
lub jak kto woli można zrobić grzanki z chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 10.06.2015 12:15
z pewnością pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat