Zupa szparagowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    1 pęczek
  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • marchewka

    1 sztuka
  • kostki mięsne

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane szparagi pokroić na mniejsze kawałki(główki szparagów odkroić i ugotować osobno),marchewkę w kostkę.Do 2.5 litra wrzątku wrzucić kostki mięsne,pokrojone szparagi,marchewkę i gotować do miękkości.Zupę zmiksować,doprawić do smaku solą,pieprzem i maggi.Zupę wlać do talerzy i udekorować główkami szparagów.Zupę można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.Smacznego!

Ja wykorzystałam po pół pęczka szparagów białych i zielonych,oraz końcówki szparagów które zostały mi z tych w boczku na grilla(przepis w mojej galerii).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat