Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
porcja rosołowa 1
szparagi mały pęczek
marchewki 2
cebula 1
kapusta biała młoda 1/2 główki
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy obraną cebulę orz sól.
Krok 1 - Zupa szparagowa foto
2
Gdy wywar zacznie wrzeć,to po 10 minutach wsypujemy obrane i pokrojone na kawałki szparagi.
Krok 2 - Zupa szparagowa foto
3
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę szatkujemy. Warzywa wsypujemy do zupy.
Gotujemy, aż będą miękkie i w razie potrzeby przyprawiamy przyprawą uniwersalną lub kostką rosołową. Na koniec zupę zabielamy śmietanką wymieszaną z mąką.
Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 3 - Zupa szparagowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.04.2016 10:39
bardzo lubię takie zupki :-)
Motorek 27.04.2016 09:29
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak