Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 500 g
bulion 1 litr
śmietana 200 ml
żółtko jajek 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier szczypta
łosoś wędzony plastry 100 g
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa

Szparagi umyć i odkroić stwardniałe końce. Pozostałą część pokroić na części, łebki odłożyć a resztę ugotować na bulionie. Gdy ugotowane szparagi zmiękną zmiksować je na krem. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Dodać odłożone wcześniej łebki i podgotować do miękkości. Na samym końcu żółtko rozbełtać ze śmietaną i wlać do zupy. Bardzo mocno podgrzać lecz nie zagotować. Dodać koperek i zamieszać. Podawać z wędzonym łososiem i jajkiem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.06.2013 12:20
Warto taką gotować.
iziona 10.06.2013 06:48
Nie jestem amatorem szparagów, ale talerz piękny :)
Ola1984 09.06.2013 12:10
Szparagi z łososiem komponują się wyśmienicie. Pysznie.
ZEWA 09.06.2013 11:11
zupka na pewno smaczna a talerz piękny :)
IwonaDD 09.06.2013 11:02
wspaniała, chętnie bym się skusiła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak