Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczypiorkowa z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 6 szklanek
szczypiorek 1 pęczek
marchewka 3 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczypiorkowa z jajkiem

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i odstawić. Marchewkę umyć, obrać, pokroić włożyć do wywaru i ugotować. W osobnym garnku stopić tłuszcz i mieszając wsypać mąkę, podlać zimnym wywarem i wsypać połowę posiekanego szczypiorku. Gotować około 10 minut, przyprawić do smaku, rozlać na talerze , położyć pokrojone jajka i posypać pozostałym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.07.2015 11:47
pyszne jedzonko do zjedzenia
Justi2401 24.07.2015 10:07
Nigdy nie jadłam zupy szczypiorkowej, świetny pomysł :)
Wacław 24.07.2015 08:50
ciekawa zupka
Ewelina1991 24.07.2015 08:19
fajna zupka
mysza620 23.07.2015 22:38
pierwszy raz widzę zupę szczypiorkową . Z chęcia spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak