Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczypiorkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
marchewka 2 szt.
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek 4 łyżki/posiekany
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczypiorkowa

Wykonanie:
Bulion zagotować, wrzucić pokrojone marchewki i ugotować do miękkości. Masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę i mieszając wlać odrobinę zimnego wywaru i zarobić zasmażkę. Po czym połączyć z zupą, dodać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku i nie gotować. Podawać z jajkiem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 04.02.2017 11:06
pyszna ja lubię szczypiorkową z serkiem topionym - polecam
mirosława4 04.02.2017 08:53
apetyczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak