zupa szczawiowa postna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • szczaw

    100 g
  • woda

    2 litry
  • masło

    50 g
  • śmietana

    0,25 litra
  • sól

  • cukier

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa zalać wodą. osolić, ugotować. Szczaw przekręcić przez maszynkę ugotować w małej ilości wody z masłem. Wywar odcedzić doprawić mąką. Zagotować i odstawić. Dodać kostki, szczaw, śmietanę wymieszaną z żółtkiem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 19.05.2011 10:17
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat