Zupa szczawiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    2 pęczki
  • serwatka

    4 szklanki
  • zsiadłe mleko

    2 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
  • koperek

    2 łyżki
  • makaron łazanki

    20 dag
  • cukier

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw siekamy. Serwatkę zagotowujemy, dodajemy szczaw i chwilkę gotujemy. Studzimy miksujemy, mieszamy z zsiadłym mlekiem i śmietaną, doprawiamy do smaku, podajemy z posiekanym koperkiem i łazankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat