Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 1 słoiczek
bulion warzywny 1,5 l
ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
jajko 4 szt
sól i pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Wlewamy do garnka bulion warzywny i zagotowujemy. Obieramy ziemniaki, marchewkę. Kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości. W drugim garnku gotujemy jajka na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Do bulionu dodajemy szczaw ze słoiczka. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gorące wlewamy do miseczek i podajemy z połówkami bądź ćwiartkami jajka na twardo.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.05.2016 20:13
bardzo lubię
w mojej kuchni 08.05.2016 16:13
same pyszności na talerzu
Łukasz15 08.05.2016 16:06
Pyszna zupa
halina17 08.05.2016 15:11
Dobra zupa , ja uwielbiam szczawiową z ryżem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak