Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
śmietana 4 łyżki
szczaw 1 garść
kiełbasa 2 kawałki
bulion warzywny 1 litr
jajko 2 sztuki
ziemniaki ugotowane 2 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Do garnka wlewamy bulion warzywny. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do bulionu i gotujemy ok. 10-15minut. Szczaw myjemy i kroimy w paseczki. Dodajemy pokrojony szczaw, kiełbasę i gotujemy kolejne 12-15minut. Na koniec zaprawiamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i z porcją ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak