Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 3 buteleczki
rosół 2,5 litra
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 5 łyzek
jajko 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Do gorącego rosołu dodajemy szczaw ( ja mam w słoiczkach zrobiony na zimę) jak nie to po prostu sparzony szczaw. Dodajemy natkę pietruszki około 3 łyżeczek oraz śmietanę.. Gotujemy około 25 minut. Doprawiamy do smaku za pomoca soli i pieprzem. Wkrajamy ugotowane na twardu pokrojone jajka. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 13.10.2012 22:56
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak