Zupa szczawiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    1 pęczek
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziele ang

  • sól

  • pieprz

  • śmietana

    pół szkl
  • ziemniaki

    5 szt
  • jaja na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i włoszczyznę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy 20 minut.
Szczaw myjemy, drobno siekamy, dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Zabielamy śmietaną.
Podajemy z jajkiem na twardo i np. chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 30.04.2014 23:40
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat