Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
50 dag -
szczaw
25 dzg -
ziemniaki
5 szt -
marchew
2 szt -
pietruszka
1 szt -
seler
1/4 szt -
cebula
1/2 szt -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
śmietana 18 proc
1 op. -
jajko ugotowane na twardo
3 szt
Przepis i sposób przygotowania Zupa szczawiowa.
Umyć i pokroić warzywa,dodać do zupy i gotować do miękkości żeberek.
Szczaw umyć i drobno posiekać.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę dodać do zupy a jak będą prawie miękkie dodać szczaw i chwile gotować.Zupę doprawić sola i pieprzem.
Zaprawić śmietaną i dodać pokrojone jajka.
Smacznego!
Komentarze (23)
Załaduj więcej komentarzy (13)