Zupa szczawiowa.

Zupa szczawiowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    50 dag
  • szczaw

    25 dzg
  • ziemniaki

    5 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    1 op.
  • jaja na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć żeberka i włożyć do garnka,zalać wodą i nastawić do gotowania.
Umyć i pokroić warzywa,dodać do zupy i gotować do miękkości żeberek.
Szczaw umyć i drobno posiekać.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę dodać do zupy a jak będą prawie miękkie dodać szczaw i chwile gotować.Zupę doprawić sola i pieprzem.
Zaprawić śmietaną i dodać pokrojone jajka.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

12.02.2014 16:13
smaczna zupka

kate.500

19.01.2014 13:44
smaczna zupka

Rybciia

14.06.2013 08:14
bardzo lubię :-)

Aneta41

07.05.2013 21:53
nie przepadam, ale wyglada super

caralajna

28.03.2013 07:14
pyszna zupa :)

m1monika

28.08.2012 12:58
uwielbiam :-)

alaaa

18.08.2012 18:24
pyszna zupka

caroline1983

11.06.2012 21:17
bardzo ja lubie

anemon

09.11.2011 07:55
Szkoda, że do wiosny tak daleko, bo Twoja zupa bardzo zachęca do jej ugotowania.

IlonaAlbertos

30.10.2011 01:24
Uwielbiam szczawiową. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat