zupa strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    40 dag
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • papryka czerwona

    1/2 stronga
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka zielona

    1/2 stronga
  • papryka żółta

    1/2 stronga
  • papryka czerwona

    1/2 stronga
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

polędwice opłukać, dokładnie osuszyc papierowymi recznikami, pokroic w cienkie paseczki,cebule obrac drobno pokroic krótko obsmażyc na oleju razem z poledwica,przelozyc do garnka,zalac 1/2 l wrzatku, zagotowac, zmniejszyc ogien, gotowac 5 min, dodac koncentrat pomidorowy i pokrojona w kostke papryke,doprowadzic do wrzenia, przyprawic do smaku sola i pieprzem, mąke rozprowadzic ze smietana, wlac do potrawy, zagotowac, smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 24.05.2011 17:47
Całkiem przyjemny przepis :)
gosia561 09.02.2011 02:13
lubię
accee 14.12.2010 23:47
Lubie to :)
jarek4 09.12.2010 11:53
pyszne
Grażyna13 29.11.2010 10:58
A to ciekawe-strogonow w formie zupy !
wolochski 23.11.2010 11:50
pycha:)
Mysiunia 20.11.2010 12:54
smaczna:)
lukoszek88 20.11.2010 11:21
Takie lubie
wolochski 04.11.2010 14:01
musi byc pyszna :)
wiktor188 02.11.2010 18:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat