Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wołowa
3 kg -
cebula
2 szt -
pieczarki
2 kg -
ogórki kiszone
500 g -
papryka czerwona
1 kg -
kość wołowa na wywar
1 szt -
olej rzepakowy
-
wino czerwone wytrawne
1 szkl -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
chili do smaku
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
ziele angielskie
-
czosnek
-
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
-
przyprawa do zup
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Papryka ostra mielona Prymat
Sposób przygotowania
Polędwicę pokroić w paski posypać przyprawą do wołowiny, czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z ząbkami czosnku. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju rzepakowym. Podsmażone mięso dodać do garnka.
Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do wywaru i mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników, ogórki pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.
Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie,przyprawę fit up do zupy pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką. sól( ja nie dodaję ) dolać wody gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się