Zupa Strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    3 kg
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    2 kg
  • ogórki kiszone

    500 g
  • papryka czerwona

    1 kg
  • kość wołowa na wywar

    1 szt
  • olej rzepakowy

  • wino czerwone wytrawne

    1 szkl
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • chili do smaku

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • czosnek

  • Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat

  • przyprawa do zup

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego garnka włożyć kość zalać wodą zagotować zmniejszyć ogień gotować na małym ogniu.
Polędwicę pokroić w paski posypać przyprawą do wołowiny, czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z ząbkami czosnku. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju rzepakowym. Podsmażone mięso dodać do garnka.
Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do wywaru i mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników, ogórki pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.
Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie,przyprawę fit up do zupy pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką. sól( ja nie dodaję ) dolać wody gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 15.05.2012 20:28
taka duża porcja to chyba dla 15 osób a nie dla 3-4
ronald88 01.03.2012 11:15
supcio

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat