Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa staropolska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
kiełbasa krakowska 30 dag/sucha
ziemniaki 5 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku
pieprz 1 łyżka/ziołowy
kasza pęczak 1 szklanka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa staropolska

Wykonanie:
Zagotować wodę z solą, wsypać pęczak i gotować powoli przez pół godziny. Następnie dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i zmieloną kiełbasę. Gotować do miękkości, przyprawić pieprzem i posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 13.12.2016 13:22
Zupa jak u mamy i jaki piękny talerz :)
olkaaa 13.12.2016 11:25
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak