Zupa śliwkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożone śliwki

    50 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • kora cynamonu

    1 szt
  • goździki

    2-3 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane śliwki włożyć do garnka zalać litrem wrzącej wody, dodać korę cynamonu, goździki i zagotować. Ugotowane śliwki zmiksować (śliwki muszą być bez pestek), lub przetrzeć przez sitko. Do zupy dodać cukier i wymieszać. Do śmietany wlać troszkę wody , wsypać mąkę, wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat