Zupa serowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • kawałek selera

  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • serek topiony

    2 sztuka
  • śmietana

    100 ml
  • szynka wędzona

    10 dag
  • natka pietruszki

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i seler obrać, opłukać, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową, zagotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać serek topiony i śmietanę oraz pokrojoną na paski szynkę, podgotować. Przyprawić do smaku, podawać z grzankami, posypać posiekaną natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 16.05.2012 09:31
ciekawa
dominikaz 08.09.2011 12:47
Uwielbiam ser:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat