Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa rzodkiewkowa

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki
2 szt
ziemniaki
4 szt
masło roślinne
1 łyżka
śmietana
1/2 szklanki
mąka
1 łyżka
koper
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
włoszczyzna
1 (wywar)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rzodkiewkowa

Rzodkiewki umyć, obrać, pokroić w plasterki i poddusić na tłuszczu. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w drobną kosteczkę, zalać wrzącym osolonym wywarem, dodać rzodkiewki. Gotować wszystko do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i zalać zupę. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku przyprawami. Na końcu dodać drobno posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 17.11.2011 21:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak