Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa rybno-grzybowa pod pierzynką z ciasta francuskiego

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
2 op
Bulion grzybowy
3 szt
drobno posiekana szalotk
1 szt
por
1 szt
marchew
3 szt
seler
1 szt
masło
1 łyżka
żółtko jajek
1 szt
filet z dorsza
40 dag
wermut
20 ml
grzyby suszone
1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybno-grzybowa pod pierzynką z ciasta francuskiego

Szalotkę i warzywa poddusić na maśle następnie dodać wermut i doprowadzić do wrzenia zalać wywarem grzybowym z bulionu ok 400 ml dadać filety z ryb doprawić pieprzem dadać grzyby gdy zupka będzie gotowa przelać do żaroodpornych kokilek i przykryć je ciastem francuskim posmarować rozbełtanym żółtkiem piec ok 20 min w 200*.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.12.2011 12:56
super, musi być smaczna
Anita21 16.12.2011 16:38
mmm ciekawa propozycja
gottrina 14.12.2011 07:53
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak