Zupa rybna-gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    1 kg
  • cebula

    3 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ketchup

    1/2 szkl.
  • fix do gulaszu

    2 opakowania
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • pieprz

  • mąka

    2 łyżki
  • olej

  • ogórki konserwowe

    6-7 szt.
  • śmietana kwaśna

  • natka pietruszki

  • papryka

    2 szt.
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Dodać pangę pokrojoną w grubszą kostkę i zalać wrzątkiem lub bulionem,wrzucić paprykę pokrojoną w paseczki,zagotować.Gdy papryka będzie już miękka dodać koncentrat pomidorowy,ketchup i fix do gulaszu.Pogotować przez chwilę ,doprawić do smaku.Na oleju usmażyć 2 łyżki mąki,dodać do zupy.Na koniec wrzucić pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe,zupę zagotować.Śmietanę dodawać już na talerzu.Posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 12.01.2011 15:23
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat