zupa rybna chowder

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z białej ryby

    800 g
  • ziemniaki

    1 kg
  • woda

    1 l
  • mleko

    250 ml
  • mleko skondensowane

    250 ml
  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • wędzony boczek

    100 (surowy)
  • cebula

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek pokroić w kostkę i zrumienić i wyjąć zrumienić cebulkę pokrojoną w kostkę dodać ziemniaki w kostkę pokrojone wlać wodę i mleko i doprawić zagotować dołożyć rybę w kostkę i zagotować dodać mleko skondensowane dołożyć masło i boczek zagotować i podawać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krista 02.03.2014 01:50
Zrobione i zjedzone :)
Juleczka20 15.02.2012 15:06
musi być smaczna
wolochski 24.01.2011 23:09
mniam
amorzenek 31.10.2010 07:19
musi byc dobra
iwa643 30.10.2010 07:37
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat