zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

  • włoszczyzna

    40dag
  • cebula

  • ząbek czosnku

    3
  • grzyby suszone

    5dag
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

  • natka piertuszki posiekana

    1łyżka
  • rozmaryn posiekany

    1łyżka
  • majeranek

    1/2łyżeczki
  • papryka mielona

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby sprawione pokroić w spore kawałki,skropić sokiem z cytryny,przykryć,wstawić do lodówki na 40min..Do 3l wrzątku włożyć obraną i umytą włoszczyznę,obraną cebulę i czosnek,opłukane grzyby,liść laurowy,ziarna pieprzu i ziele angielskie,sól i pieprz.Ugotować wywar,przecedzić (warzywa zachować).Do wywaru włożyć dość duże kawałki ryb.Gotować na małym ogniu 10min.Pod koniec dodać pokrojone w słupki: marchewkę,seler i pietruszkę (z wywaru),posiekaną natkę i rozmaryn.Doprawić solą,pieprzem,majerankiem,papryką i maggi.Podawać z fasolą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat