Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
filety rybne 2 sz
warzywa mrożone 450 g
ziemniaki 3 szt
mąka pszenna 2 łyzki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
ząbek czosnku 1 szt
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Do gotującej się wody wrzucić opłukane filety rybne, liście laurowe i ziele angielskie. Po 10 minutach od zagotowania się wody wyjąć je łyżką na talerz i gdy ostygną pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru po rybie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, i gotować 10 minut, po tym czasie dodać mieszankę warzywną i gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Zupę doprawić solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Do ugotowanej zupy dodać kawałki ryby, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. W 1/3 szklanki wody wymieszać śmietanę z mąką, dodać kilka łyżek gorącego wywaru, wlać do zupy i gotować jeszcze 5 minut aby zupa zgęstniała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 30.06.2017 10:38
wow , ale smacznie wygląda :)
jagoda5913 30.06.2017 00:23
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak