Zupa rybna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 l
  • filety rybne

    2 sz
  • warzywa mrożone

    450 g
  • ziemniaki

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżeczki
  • śmietana 18 proc

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującej się wody wrzucić opłukane filety rybne, liście laurowe i ziele angielskie. Po 10 minutach od zagotowania się wody wyjąć je łyżką na talerz i gdy ostygną pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru po rybie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, i gotować 10 minut, po tym czasie dodać mieszankę warzywną i gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Zupę doprawić solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Do ugotowanej zupy dodać kawałki ryby, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. W 1/3 szklanki wody wymieszać śmietanę z mąką, dodać kilka łyżek gorącego wywaru, wlać do zupy i gotować jeszcze 5 minut aby zupa zgęstniała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 30.06.2017 10:38
wow , ale smacznie wygląda :)
jagoda5913 30.06.2017 00:23
ciekawa zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat