Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
por 2 sztuki
marchew 4 sztuki
ziemniaki 0,5 kg
śmietana 18 proc 250 g
przyprawa do potraw Kucharek ok 1,5 łyżki
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
jaja 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z jajkiem

1. Pory kroimy w półplasterki i obsmażamy na maśle przez około 5 minut. Wrzucamy do gotującego się bulionu, dodajemy przyprawę uniwersalną i pieprz. Gotujemy 10 minut.
2. Dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w plasterki marchew. Gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy kolejne 15 minut.
3. Śmietanę w mieszamy w misce z 1 łyżką wazową zupy tak aby nie było grudek. Następnie energicznie mieszając wlewamy do garnka. Gotujemy 2 minuty, zupę w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Na talerzach układamy obrane, przekrojone na pół jajko i zalewamy zupą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.02.2015 18:38
Pyszna zupka.
w mojej kuchni 19.02.2015 16:46
Pyszna zupa z porów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak