Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kolejne połączenie, które naszym zdaniem wyszło bardzo smaczne.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka kurczaka

    500 gram
  • woda zimna

    1.5 litra
  • por

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    3 kostki
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe XXL

    2 sztuki
  • ogórek sałatkowy

    0.5 sztuki
  • sok pomidorowy

    500 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Lubczyk Prymat

    1 łyżeczka
  • estragon

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, estragon, pastę rosołową, gotujemy pod przykryciem do miękkości marchewki. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pietruszkę i seler. Wrzucamy z powrotem do wywaru, razem z obranym i pokrojonym ogórkiem.
Wlewamy sok, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Można zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 09.01.2019 18:17
Bardzo smaczne połączenie : )
Bożena Matuszczyk 09.01.2019 16:51
Obydwie zupy uwielbiam ,ale nie zdobyła bym się na odwagę połączyć te dwa smaki.ale to moje zdanie.;) Zupka wygląda smakowicie i na pewno tak smakuję.
Babeczka35 09.01.2019 12:43
Ciekawe połączenie smaków. Dwie moje ulubione zupy w jednym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat