Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ravioli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 l
passata pomidorowa 500 ml
ravioli 250 g (ulubione)
bazylia świeża
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ravioli

Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na maśle i zalewamy bulionem. Zagotowujemy.

Do zupy dodajemy passatę, ponownie zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Do zupy wrzucamy ravioli i gotujemy jeszcze 10 na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy pieprzem z młynka. Podajemy z posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 01.09.2016 12:24
Na pewno bardzo smaczna!
Wafelek2601 01.09.2016 07:16
Super wygląda
Edith85 01.09.2016 00:18
Smaczna zupka
norweska20 31.08.2016 23:31
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak