Zupa pomidorowa z makaronem świderki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1 opakowanie
  • marchewka

    2 sztuki
  • skrzydełka kurczaka

    3 sztuki
  • por

    pół sztuki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Skrzydełka gotować w osobnym naczyniu przez ok. 10 minut. Pokroić w kostkę marchewkę i drobno posiekać pora. Dodać do garnka ze skrzydełkami i gotować aż marchewka zrobi się miękka. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy i jogurt. Wymieszać. Na talerz nakładać odrobinę makaronu i zalewąć zupą. Dać do każdego talerza po 1 skrzydełku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 06.03.2012 15:17
pyszna zupka
Anna152 27.02.2012 16:31
uwielbam
owocówka 20.12.2011 06:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat