Zupa pomidorowa mojej Mamy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2
  • pietruszka

    1
  • ziele angielskie

    3
  • seler

    1
  • sól do smaku

  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • śmietana kremowa 30%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać ze skórki, wrzucić do garnka z wodą i gotować na małym ogniu. Podczas gotowania dodać ziele angielskie i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Następnie usunąć warzywa z wywaru. Do miseczki przelać kilka łyżek gorącego wywaru i rozprowadzić w nim koncentrat pomidorowy. Następnie wlać to do wywaru i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać cukier. Pobrać pół szklanki zupy i rozprowadzić w niej śmietanę. Przelać do garnka zupą. Pomidorówkę podawać z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 08.12.2013 16:40
smaczna zupka
JOANNA16 30.05.2013 21:22
pycha zupka
Katarzyna/kate1980 29.05.2013 22:11
super zupka
M. Monroe 03.03.2013 23:18
pyszna - polecam ')
Milena87 25.02.2013 09:23
najlepsza zupa na świecie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat