Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki warzywne

    2 szt
  • woda

    1,5 l
  • kubeczek śmietany 22%

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • cukier

    szczypta
  • malutki słoiczek koncentratu pomidorowego

    1 szt
  • garść świerzej bazylii posiekanej

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
  • włoszczyzna

    1/2 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyzne wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać kostki bulionowe i 1 łyżkę masła. Zagotować, zmniejszyć ognień i gotować 15-20 min.Dodać koncentrat gotować kolejne 15 min. Zupę zmiksować z bazylią. Posolić i popieprzyć, dodać pozostałe masło i śmietanę. Podawać z ryżem, makaronem albo chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
calliope 03.09.2011 12:22
Pycha
Dawid12 10.07.2011 23:02
pycha
Adamorek 09.07.2011 16:03
smaczna
Adamorek 09.07.2011 16:03
smaczna
Adamorek 09.07.2011 16:03
smaczna
Barbara55 05.07.2011 16:53
moja ulubiona
kielcok1 08.06.2011 16:06
jadłem kiedyś pomidorową
Angelika10 25.05.2011 21:07
Pomidorowa pycha,najbardziej lubie z makaronem.
Kuchareczekjeden 09.05.2011 20:41
zawsze super pyszna
joanna77 09.05.2011 17:32
wszyscy lubią pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat