Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Polewka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 1 litr
kwaśne mleko 200 ml
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Polewka

Maślankę zagotować. Mąkę wymieszać z kwaśnym mlekiem i wlewać powoli do gorącej maślanki ciągle mieszając miotełką tak, żeby mleko się nie zważyło. Dosolić do smaku. Podawać z ziemniakami w mundurkach lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.02.2014 22:29
szybka i smaczna
IKrakowianka 07.08.2013 20:10
ciekawy pomysł na zupę
Juleczka20 22.01.2012 08:53
fajna zupa
kielcok1 11.12.2011 20:52
a co to jest ?
rakow2
rakow2 04.05.2011 15:55
no to polewamy
pioge7 07.03.2011 18:26
ekstra
gosia47-47 26.02.2011 21:10
dobre
PaniMISIOWA 26.09.2010 12:39
Myślałam, ze będzie to przepis na czarną polewkę, ale na szczeście jest na białą ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak