Zupa Polewka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    1 litr
  • kwaśne mleko

    200 ml
  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę zagotować. Mąkę wymieszać z kwaśnym mlekiem i wlewać powoli do gorącej maślanki ciągle mieszając miotełką tak, żeby mleko się nie zważyło. Dosolić do smaku. Podawać z ziemniakami w mundurkach lub pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 16.02.2014 22:29
szybka i smaczna
IKrakowianka 07.08.2013 20:10
ciekawy pomysł na zupę
Juleczka20 22.01.2012 08:53
fajna zupa
kielcok1 11.12.2011 20:52
a co to jest ?
rakow2 04.05.2011 15:55
no to polewamy
pioge7 07.03.2011 18:26
ekstra
gosia47-47 26.02.2011 21:10
dobre
PaniMISIOWA 26.09.2010 12:39
Myślałam, ze będzie to przepis na czarną polewkę, ale na szczeście jest na białą ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat