Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowo warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
marchewki 4 sztuki
seler 1 sztuka
pieczarek 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat
kostka warzywna
sól
pieprz
śmietany 2 łyżki
wody 2 l
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowo warzywna

W garnku zagotować wodę i wrzucić kostkę warzywną.Cebulę obrać i drobno posiekać.Marchewki,seler,pieczarki oczyścić i pokroić w kosteczkę.Wszystkie pokrojone warzywa wrzucić na patelnię i delikatnie zasmażyć.Następnie wszystko wrzucić do gotującego się wywaru.Przyprawić do smaku.Pod koniec gotowania dodać do zupy śmietanę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.09.2013 10:25
lubię zupę pieczarkową
Kate131 28.01.2013 16:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak