Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo-paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 50 dkg
kostka rosołowa
marchew
pietruszka
seler 0,5 szt
pieczarki 50 dkg
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
papryka zielona 0,5 szt
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo-paprykowa

Karczek dokładnie myjemy, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy obrane jarzyny i kostkę rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. W tym czasie obieramy pieczarki, kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone papryki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 05.03.2015 22:37
smacznie wygląda
joanna43 05.03.2015 19:06
lubię takie zupy
Sroczka 05.03.2015 13:47
Taką zupę z chęcią zjem.
nogawkuchni 05.03.2015 13:27
Smakowita i ciekawa zupka,chętnie bym takiej spróbowała.
marcia7 05.03.2015 13:11
z dodatkiem papryki jeszcze nie robiłam
Joannasz3190 05.03.2015 12:52
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak