Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny
2 l
pieczarki
500 g
cebula
1 szt. (mała)
ser pleśniowy niebieski
100 g
Rozmaryn suszony Prymat
szczypta
koperek
2 gałązki
natka pietruszki
2 gałązki
makaron
100 g (drobny)
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
2 ziarna
Sklep Prymat
jogurt naturalny
1 szt. (mały, opcjonalnie)
olej rzepakowy
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, smażymy 3 minuty. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn, sól i świeżo mielony pieprz, gotujemy na wolnym ogniu jakieś 10 minut. Makaron gotujemy al dente. Pod koniec gotowania zupy, dodajemy do niej poszatkowane zioła i większość sera, gotujemy chwilę, do rozpuszczenia sera. Do misek nakładamy makaron, wlewamy zupę, jogurt naturalny, mieszamy. Całość posypujemy pokruszoną resztą sera i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak