Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z porem i ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
marchewka duża 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ryż 100 gram
śmietana 12% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z porem i ryżem

Kroki postępowania

1
Udko umyć i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Dodać liście laurowe i gotować około 25-30 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z porem i ryżem foto
2
W międzyczasie pokroić warzywa. Selera i marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i pokroić na plasterki (samą zieloną część).
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z porem i ryżem foto
3
Dodać warzywa do zupy. Dodać również ryż i gotować całość około 10 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z porem i ryżem foto
4
Dodać oczyszczone i pokrojone na kawałki pieczarki. Gotować około 5 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z porem i ryżem foto
5
Dodać śmietanę wymieszaną wcześniej z niewielką ilością zupy. Doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z porem i ryżem foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z porem i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak